"Čuvamo mir - to će biti politika Srbije" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je on bio vrlo jasan u svojim izjavama o politici i dijalogu sa Prištinom.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 13.11.2020.

12:07

Printskrin: TV B92

"Oni imaju svojih unutrašnjih problema. Moja izjava je bila precizna i jasna, govorio sam o tome da treba da izbegnemo politiku zamrznutog konflikta i da bi zamrznut konflikt mogao u budućnosti da dovede do sukoba, što niko ne bi želeo da se desi", rekao je Vučić.

"Neki su me napali zbog izdaje ovde, u Beogradu. Oni koji ne žele da slušaju šta govorim, ja da im pomognem ne mogu", dodao je on.

Vučić je naglasio da je za Srbiju važna politika mira.

"Za mene je važno da mi čuvamo mir i to će biti politika Srbije", naveo je Vučić.

"Najlakše je kritikovati one koji rade"

Što se mera u borbi protiv koronavirusa tiče, komentariše:

"Kada smo zatvarali - zašto zatvarate, kada ne zatvarate pitaju zašto."

Kako dalje navodi, umeli smo da merimo šta je prava mera, a da se ne ugrozi ekonomija.

"Ali najlakše je kritikovati sve, i svako od nas zna sve bolje, šta da radite... Najlakše je kritikovati one koji rade", dodaje.

"Nedopustivi su napadi na lekare i zato ću zatražiti najoštriju kaznu za siledđije koji su napali lekarku na Infektivnoj klinici. Neka mi kažu da vršim pritisak kakav hoćete, pitaću sve državne institucije po deset puta ko se usudio da se tako ponaša prema lekarima, posebno prema ljudima koji danonoćno brinu o njima", rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da je video i čuo za još neke slučajeve, odnosno da su "dileri i makroi koji su promovisani prilikom nedavnih demonstracija" pravili slične probleme.

"Na njih smo naučili, oni još veće probleme prave u nekim drugim sferama, ali to je već sfera kriminala i verujem da će se i time pozabaviti nadležni organi", rekao je Vučić.

Dvoje mladih ljudi, mladić i devojka, napali su lekarku sa Infektivne klinike i odvalili jedna vrata, rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: