"Teroristički napadi biće svakodnevica" VIDEO

Vojnopolitički analitičar Vlade Radulović rekao je da će Evropi i svetu nažalost teroristički napadi biti svakodnevica.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2020.

13:42

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

"Prelazna faza bio je sukob Palestine i Izraela i tada su krenule najave da bi religija mogla biti jedan od pokretača krivičnih akata", rekao je on za televiziju Prva.

Kako je napomenuo, borba sveta protiv terorizma počela je 11. septembra 2001. godine rušenjem "Kula bliznakinja" u Njujorku.

Novinarka Vera Marjanović iz Beča rekla je da su se pojavile informacije da je terorista nabavljao municiju u Slovačkoj, u oktobru je došlo upozorenje na koje navodno niko nije reagovao.

"Po tom pitanju se situacija ne smiruje", rekla je ona.

Opširnije u video-prilogu.

Srbi odali poštu žrtvama

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, ambasador BiH pri međunarodnim organizacijama u Beču Siniša Bencun, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču Luka Marković i predstavnici SPC u Austriji položili su danas venac na mestu terorističkog napada u glavnom gradu Austrije.

Poštu žrtvama terorističkog napada odali su i direktor Predstavništva Republike Srpske Mladen Filipović, kao i predstavnici više srpskih klubova.

Na vencu Zajednice je istaknuta poruka duboke žalosti, a ambasador Srbije uz sveću ostavio je i srpsku zastavu.

Polaganje venaca inicirao je predsednik Zajednice, koji je istakao značaj borbe protiv govora mržnje, jer je ona izvor svakog zla, pa tako i ovog bezumnog terorističkog napada.

U terorističkom napadu u centru Beča u ponedeljak uveče austrijsko-makedonski državljanin, albanskog porekla, ubio je četiri osobe i ranio više od 20 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: