"Sloboda - ključna reč za srpski narod"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na proslavi Dana grada u Bijeljini da je sloboda ključna reč za srpski narod.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Ale_Mi
Ilustracija: Depositphotos/ Ale_Mi

Kako je rekao, srpski narod je za slobodu kroz prošli vek dao gotovo polovinu svoje populacije, ali nikada nije pristao da ima one koji će ga tlačiti, izrabljivati, mučiti i ubijati.

Dodik je poručio da srpski narod slobodu koju ima ne sme da izgubi, prenosi RTRS.

"Moramo se okupiti oko reči sloboda, a sinonim za tu slobodu danas je Republika Srpska," naglasio je Dodik.

Dodik je rekao novinarima da se ta sloboda gradila i gradi i na principima antifašizma, ali i da su se iza fašizma krili oni koji su sa Srbima zajedno živeli, a počinili su nad njima strašne zločine, kao što je to bila Nezavisna Država Hrvatska sa planom da Srbe pobije, prekrsti i raseli.

“Počast stradalima, ne smemo izgubiti sećanje na njih,” poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je Bijeljina strateški važan deo Republike Srpske, grad koji se vidljivo razvija i koji očekuju značajni projekti čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života na ovim prostorima, poput izgradnje auto-puta, drinskog nasipa i drugih potrebnih komunalnih objekata.

Na svečanoj sednici Skupštine grada u Centru za kulturu "Semberija" Dodiku je uručeno najviše priznanje Bijeljine - Povelja grada, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini.

Uz čestitke građanima Bijeljine, Dodik je rekao da Republiku Srpsku i Srbiju treba čuvati, jačati i slaviti, jer je to garant slobode i identiteta srpskog naroda.

Bijeljina je danas proslavila Dan grada i 77 godina od prvog oslobođenja od fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu nizom manifestacija u čast herojima iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata i Narodnooslobodilačke borbe, kao i dodelom priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice.

strana 1 od 240 idi na stranu