"Dok se zemlja oko sunca kreće, Cetinje to dozvoliti neće" FOTO

"Crnogorske patriote" s Cetinja postavile rano jutros transparent, kojim poručuju da neće dozvoliti obnavljanje kapele Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

10:05

natanaelginting/depositphotos

Oni se protive i gradnji crkve Svete Trojice na prostoru između Biljarde i Vladinog doma na Cetinju, preneo je podgorički portal CdM.

Transparent "Dok se zemlja oko sunca kreće, Cetinje to dozvoliti neće", postavljen je na samom ulazu u grad.

Neimenovani pripadnik tzv. crnogorskih patriota je za podgorički portal rekao da su planirali i održavanje skupa povodom ovih najava mitrpopolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, ali su odustali zbog složene epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

Mitropolit Amfilohije je, naime, ranije rekao da će Crkva raditi na obnavljanju kapele Aleksandra Karađorđevića na Lovćenu i gradnji crkve Svete trojice na prostoru izmedu Biljarde i Vladinog doma na Cetinju, u kojoj, kako je kazao, planira da pohrani tri relikvije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: