Ministar o hapšenju direktorke iz Negotina: Zakon mora da se poštuje, nema alternative

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je povodom hapšenja direktorke Doma za stara lica u Negotinu da svi koji su prekršili zakon treba da odgovaraju.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2020.

16:25

Ministar o hapšenju direktorke iz Negotina: Zakon mora da se poštuje, nema alternative
lustracija: Getty Images/Scott Olson

Ðorđević je naveo da je resorno ministarstvo u prethodne tri godine pokazalo da nema povlašćenih i da su pred zakonom svi jednaki, te je u tom smislu u slučaju bilo kog kršenja zakona i propisa i reagovalo.

"Zakon mora da se poštuje, ne postoji alternativno rešenje. Tako je bilo do sada, a biće i ubuduće, nikome nećemo tolerisati bilo kakvo suprotno ponašanje, lično ću insistirati na tome", zaključio je Đorđević u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Naime, Više javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je zadržavanje direktorki Doma za stara lica "Radost" u tom gradu Branki P., koja se tereti da je počinila teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Još ranije je bila doneta naredba o sprovođenju istrage ali se sa time sačekalo dok ne ozdravi, jer je i sama bila zaražena koronavirusom, rekli su za Tanjug u Tužilaštvu.

U Domu za stara lica "Radost", koji je u privatnom vlasništvu, koronavirusom je zaraženo 49 osoba, od kojih je šestoro obolelih korisnika preminulo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: