Svi sastanci u UN otkazani: Službenica Filipina pozitivna na koronavirus

Članica misije Filipina pri UN pozitivna je na koronavirus, navodi se u dopisu misijama UN. To je prvi slučaj te bolesti u sedištu UN u Njujorku.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2020.

08:35

Svi sastanci u UN otkazani: Službenica Filipina pozitivna na koronavirus
Spencer Platt/Staff/Getty images

Članica misije Filipina pri UN pozitivna je na koronavirus, navodi se u dopisu misijama UN, što je prvi slučaj te bolesti u sedištu Svetske organizacije u Njujorku.

"Misija Filipina od danas je zatvorena i svim članovima osoblja je naredjeno da se stave u samoizolaciju i da potraže medicinsku pomoć ako pokažu simptome. Pretpostavljamo da smo svi zaraženi", napisala je ambasadorka Filipina pri UN Kira Azucena.

Ona je rekla da se bolesna Filipinka poslednji put pojavila u sedištu UN u ponedeljak i da je tamo provela oko pola sata, ali da tada nije imala simptome, prenosi Rojters. Azucena je dodala da je žena simptome dobila u utorak i da se odmah javila lekaru.

Nekoliko sastanaka u UN planiranih za danas je odloženo. Prema informacijama sa sajta UN, u misiji Filipina je 12 diplomata.

Zaražen i australijski ministar unutrašnjih poslova

Australijski ministar unutrašnjih poslova Piter Daton izjavio je danas da su testovi pokazali da je pozitivan na korona virus. "Jutros sam se probudio sa temperaturom i suvim grlom. Odmah sam kontaktirao Ministarstvo zdravlja Kvinslenda i naknadno se testirao na COVID-19", naveo je Daton u saopštenju koji je objavila njegova kancelarija, prenosi Rojters.

On je dodao da je test bio pozitivan, ali da se oseća dobro. U Australiji je zabeleženo 156 slučaja koronavirusa i tri žrtve, ali vlasti očekuju da će se to brzo povećati narednih nedelja pošto na taj kontinent stiže zima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: