"Hrvatska vojska je spremna"

Hrvatska vojska je spremna da pomogne policiji u zaštiti hrvatskih granica, izjavio je ministar odbrane Damir Krstičević.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2020.

14:07

EPA-EFE/ NOEMI BRUZAK

Krstičević je to izjavio u trenutku najave novog migrantskog talasa i kritične situacije na grčko-turskoj granici, prenosi Hina.

On je rekao da je načelniku Generalštaba naložio da pripremi sve potrebne planove i dodao da vojska ima operativne planove za pomoć policiji u zaštiti granica.

Komentarišući ocenu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da procedure za postupanje s migrantima na granici nisu dorečene, poručio je da će to biti ispravljeno.

"Uvek ćemo u postupanju voditi računa da pazimo na bezbednost hrvatskih vojnika i svih drugih, prema tome i migranata. Znamo da se ponašamo prema pravilima", rekao je Krstičević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: