Tači: Šokiran sam

Politički predstavnici prištinskih vlasti Hašim Tači, Aljbin Kurti i Ramuš Hardinaj reagovali su na ubistvo jednog od osnivača tzv.OVK Kerima Krasnićija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Pročitajte još:

Ko je bio ubijeni Kerim Keljmendi?

Oni su pozvali pravosudne institucije da što pre pronađu počinioce.

Ugljenisano telo pronađeno noćas u zapaljenom automobilu kod Peći zvanično nije identifikovano. Braća i rodbina tvrde da je u pitanju Kerim Keljmendi, jedan od osnivača tzv. OVK i žestoki protivnik prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, koga je nazivao izdajnikom.

Policija je potvrdila da je u ugljenisano telo koje je pronađeo u automobilu marke "folksvagen pasat" prvo pucano iz vatrenog oružja, a potom je zapaljeno.

Tači, koji se nalazi u poseti SAD, šokiran je, kako je naveo, "podmuklim" ubistvom Keljmendija.
„Pozivam zakonske i pravosudne institucije da što pre razotkriju ovo stravično ubistvo i privedu njegove počinioce pravdi", napisao je Tači na svom profilu na Fejsbuku.

Kurti je za Keljmendijevo ubistvo rekao da je "više od zločina" i pozvao policiju i tužilaštvo da, kako je naveo, svim snagama istraže ovaj zločin.

"Dvadeset jednu godinu posle rata, u vreme mira, niko ne bi trebalo da živi sa osećajem straha, a naročito oni koji su se najviše žrtvovali. Policija i tužilaštvo moraju svim snagama da istraže ovo okrutno ubistvo koje je više od zločina“, napisao je Kurti na profilu na Fejsbuku.

Oglasio se ovim povodom i lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, koji je takođe pozvao pravosudne organe da ubrzaju istragu u pronalaženju odgovornih.

"Pozivam pravosudne organe da ubrzaju istragu u ovom slučaju", napisao je Haradinaj na svom profilu na Fejsbuku.

strana 1 od 83 idi na stranu