Carinici zaplenili neprijavljeno zlato kod mađarskog državljanina

Carinici su na prelazu Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu zaplenili investiciono zlato, čija je vrednost procenjena na preko milion i po dinara.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

14:20

Carinici zaplenili neprijavljeno zlato kod mađarskog državljanina
Ilustracija: Getty Images/Mario Tama

Prekršaj je otkriven kada je pre ukrcavanja na let za Maltu detaljno pregledan 38-godišnji državljanin Mađarske, koji je prethodno tvrdio da nema ništa što bi trebalo prijaviti, saopštila je Uprava carina.

Ispostavilo se da to nije tačno, jer je u njegovom ručnom prtljagu pronađeno pet pločica investicionog zlata, ukupne težine 360 grama, vrednih preko milion i po dinara.

Kako je reč o stranom državljaninu sud je u hitnom postupku doneo presudu o oduzimanju neprijavljenog investicionog zlata, a putnik je i novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: