Pitanje za Trivana: Kad će zakon o klimatskim promenama?

LSV pozvao ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da saopšti kad će se Predlog zakona o klimatskim promenama naći pred poslanicima Skupštine Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.01.2020.

11:37

Pitanje za Trivana: Kad će zakon o klimatskim promenama?
Tanjug, Sava Radovanoviæ

LSV u saopštenju podseća ministra da je lično najavljivao usvajanje tog zakona do kraja 2018, zatim do polovine, a onda i do kraja 2019.

Pozivajući ministra da ubrza rad na tom zakonu, LSV navodi da Srbija nema vremena da čeka na usvajanje i implementaciju strateškog dokumenta u borbi protiv promene klime i da većina zemalja članica EU već ima ne samo taj dokument, nego i Strategiju adaptacije na promenu klime, koja je usmerena na nov način obavljanja aktivnosti u skladu sa izmenjenim prirodnim uslovima.

Navode i da zakon ne treba samo da doprinese da država otvori Poglavlje 27 posvećeno zaštiti životne sredine u Pregovorima o pristupanju EU, nego da pruži jasnu viziju i pravac kako da se pitanje emisije gasova staklene bašte zaista kvalitetno i dobro uredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: