"Tražim od Amfilohija da prokune Mila i njegovo potomstvo"

"Tražim od Amfilohija da ne dozvoli da Đukanovića ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak. Očekujem da prokune Đukanovića", rekao je iz DF-a Milan Knežević

Izvor: B92

Subota, 28.12.2019.

16:37

EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

"Tražim od mitropolita Amfilohija da ne dozvoli da Đukanović ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak. Očekujem da prokune i Đukanovića i njegovo potomstvo. Imam pravo to da tražim u ime svih onih stradalnih ljudi koji su bili i koji će biti na ulicama da brane naše svetinje. Ne postoji nijedan razlog da naš vladika to ne uradi."

To je danas u Podgorici poručio funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević, reagujući na najave da bi predsednik Crne Gore mogao da prisustvuje posle 21 godine proslavi Božića u crnogorskoj prestonici. On je zatim naveo razloge zašto se mitropolitu obraća sa ovim zahtevom:

"Ja se nisam slagao sa našim vladikom kada je podržao Đukanovića i kada je živoj srpskoj vladi držao opelo i kada je neke ljude nazivao izdajnicima, ali ja znam da je Đukanović kreator sramnog zakona i da takav jedan zlotvor pravoslavnog naroda treba da bude proklet i od boga i od naroda."

Knežević se posebno zahvalio patrijarhu Irineju i srpskom rukovodstvu na “mudrom i dostojanstvenom držanju”.

"Ovde je bilo pokušaja da se predstavi da smo otišli po nalog srpske države i da smo mi ovde neka strana ekspozitura. Ne delujemo ni po čijim nalozima već u interesu našeg naroda u Crnoj Gori", naveo je Knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: