Požar u fabrici za preradu otpada uznemirio stanovništvo

Kranj -- Požar koji je izbio u fabrici Ekol za preradu opasnog otpada nedaleko od Kranja uznemirio je stanovništvo, ali nije došlo do zagađenja vazduha ili vode.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Kesu01
Ilustracija: Depositphotos/ Kesu01

Požar je izbio u ponedeljak uveče, a u njegovom gašenju učestvovalo je 100 vatrogasaca, prenosi STA i dodaje da je nastala šteta procenjena na 40.000 evra.

Kako je saopštila Administracija za civilnu zaštitu i pomoć pri katastrofama, prvi rezultati su pokazali da opasnih materija nema u vodi ili vazduhu nakon požara.

Policija u Kranju saopštila je da požar nije podmetnut, već da je nastao samozapaljivanjem u jednom od kontejnera sa raznim industrijskim otpadom, nakon čega se požar proširio na druga dva kontejnera i kamion koji se nalazio u blizini.

Požarom, kako kažu, nisu bile zahvaćene opasne supstance koje su smeštene u drugi deo kompanije.

Ekol je rekao da je otpad iz kontejnera sa plastičnim otpadom, krpama natopljenim uljem, uljem i filterima za vazduhbio predviđen za spaljivanje u inostranstvu.

U požaru niko nije povređen iako je u trenutku njegovog izbijanja u kompaniji bilo 30 radnika.

Međutim, lokalno stanovništvo iz obližnjih gradova Laze i Stražišće je zabrinuto, budući da je u toj kompaniji od 2017. godine izbilo nekoliko požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu