Rešena dilema o tome vraća li se služenje vojske

Beograd -- Predsednik Srbije izjavio da najavu dalje reforme vojske ne treba tumačiti kao najavu uvođenja obaveznog vojnog roka, jer to pitanje u ovom trenutku nije tema.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA/PHILIPP GUELLAND
Ilustracija: EPA/PHILIPP GUELLAND

Na pitanje novinara u emisiji Hit tvit na Pinku da prokomentariše to što su mnogi protumačili da se sprema uvođenje obaveznog služenja vojnog roka kada je rekao da dalja reforma vojske ne znači dalju kupovinu oružja, Vučić je kazao da na to nije ni pomislio.

"To će biti tema u budućnosti, razgovraćemo o tome pošto imate argumente za i protiv, kada dođe vreme razgovaraćemo. Takva odluka ne postoji", rekao je sinoć predsednik Srbije.

Istakao je da je važno da Srbija pravi mobilniju i bržu vojsku, "da ne moramo da kupujemo glomazne sisteme, već da budemo spremni da uvek i u svakom trenutku, govoreći vojnim rečnikom, privhatimo prvi udar i prvu borbu, kao i da imamo najbolje specijlane jedinice koje će biti najmodernije opremljene".

Komentarišući nabavku novih helikoptera, među kojima su i ruski Mi-35, Vučić je kazao da je zadovoljan zato što je naša vojska sada mnogo snažnija i da je to jedan od načina kako da odvratimo nekog od napada na Srbiju.

Predsednik je istakao da se zalaže za mir i da se srpska vojska naoružava upravo zato da bismo taj mir imali.

Mislim da je sada Vojska Srbije 10 puta jača nego pre pet godina, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu