Jedinice ROSU s 25 oklopnih vozila upale na sever KiM

Jutros oko 5.50 više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je na sever KiM. Uhapšena dvojica Srba.

Izvor: Beta

Sreda, 16.10.2019.

07:19

Jedinice ROSU s 25 oklopnih vozila upale na sever KiM
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Kad je počela akcija nije bilo nikakvih informacija, ali se dva sata kasnije oglasila kosovska policija, koja je saopštila da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni, kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municija", navedeno je u saopštenju.

U međuvremenu, televizija Klan Kosova objavila je na svojoj stranici na Fejsbuku snimak za koji se navodi da pokazuje jutrošnju akciju ROSU jedinica.

Portal Kosev piše da je akcija sprovedena na dve lokacije u Severnoj Mitrovici, ali da za akciju nije bila nadležna policija iz regiona direkcija Sever. Akcija je, prema istom izvoru, sprovedena pod nadležnošću generalne direkcije Kosovske policije u Prištini.

Kosovska policija završila je, kako je javio Tanjug, jutrošnju akciju upada na sever nešto posle osam časova i povukla se južno od Ibra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: