Otac bolesnog dečaka zamolio opoziciju da ne ometa promociju; Tuča ispred galerije VIDEO

Beograd -- Dragan Đilas i njegove pristalice svojim "performansom" pokušavaju da spreče promociju knjige Gorana Vesića čiji prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Na najnovijim snimcima koji su se pojavili u medijima, vidi se da je Marko Bastać sa svojim najbližim saradnicima nasrnuo na Marka ilića koji je izašao ispred galerije "Progres" da ponudi građanima knjigu od čije prodaje se celokupan prihod izdvaja za lečenje malog Filipa Ivanovića.

Guranje ispred galerije je preraslo u tuču.

Pristalice opozicije su ispred galerije i pokušavaju da spreče održavanje promocije "Knjige o Beogradu" zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Kako je ranije najavljeno, prihod od današnje prodaje "Knjige o Beogradu" tokom promocije u galeriji "Progres", biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Međutim, pristalice opozicije su ispred galerije i pokušavaju da spreče njeno održavanje.

Kako mediji prenose, u okviru te akcije neke knjige su spaljene ispred galerije u kojoj se promocija održava, a na to je reagovao i Ivan Ivanović, otac dečaka kojem je namenjen novac od večerašnje prodaje.

Ivanović je apelovao da se promocija knjige ne ometa.

Filip je već počeo sa terapijom i novac mu je neophodan za operaciju i nastavak lečenja.

"Moja poruka za njih je da pokušaju da napišu svoju knjigu"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je danas iz štampe izašla njegova "Knjiga o Beogradu", a prihod od današnje prodaje, tokom same promocije u galeriji "Progres", biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Knjigu čini 60 njegovih kolumni koje "Politika" objavljuje svakog petka, već dve godine, a koje su ilustrovane slikama Nebojše Ðuranovića, koje su slikane samo za knjigu.

Vesić je za televiziju Hepi rekao da mu je čast što su predgovor i pogovor za knjigu napisali književnik Milovan Vitezović i profesor i bivši dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović.

Vesić je naveo da u svojim kolumnama piše o ljudima i događajima koji su značajni za istoriju Beograda.

"Ako posle priča koje sam objavio o njima neki od njih ne budu zaboravljeni, ako neko dete nauči ko su bili oni koji su svojim delima Beograd načinili velikim, kakav je danas, siguran sam da moje kolumne i moja knjiga ima smisla", rekao je Vesić.

Zahvalio je listu "Politika" na objavljivanju kolumni, kao i slikaru Nebojši Ðuranoviću koji je naslikao za osam meseci 60 slika o Beogradu.

Te slike će, istakao je Vesić, od danas biti izložene u galeriji "Progres" u Knez Mihailovoj ulici, a za dve nedelje, 28. oktobra, biće održana aukcijska prodaja slika, od koje će sav prihod biće uplaćen Vukovoj zadužbini.

"Prihod od današnje prodaje knjiga tokom promocije biće uplaćen na račun devetogodišnjeg Filipa Ivanovića iz Smedereva kome je potreban novac da nastavi lečenje", rekao je Vesić.

On je naveo i da zna da će biti "onih koji će napadati knjigu, ne zbog njenog sadržaja već zbog njega".

"Moja poruka za njih je da pokušaju da napišu svoju knjigu, da vide koliko je to teško, pa da pokušaju da se tako takmiče sa mnom ili da urade nešto korisno za Beograd, odnosno da pokušaju da urede više ulica, trgova, bulevara, da pokrenu više gradilišta ili da urede više fasada pa da se tako takmiče sa mnom. Samo tu vrstu takmičenja prihvatam, a zajedljivi napadi lenjivaca i neradnika me ne interesuju”, rekao je Vesić.

strana 1 od 127 idi na stranu