MIP Kosova: Nema najava povlačenja; A šta će reći Zeman u Beogradu?

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova kaže da su izjave potpredsednika vlade Envera Hodžaja da će uskoro 10 zemalja povući priznanje Kosova neosnovane.

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

11:15

MIP Kosova: Nema najava povlačenja; A šta će reći Zeman u Beogradu?
EPA/EFE Petrit Prenaj

Rejhan Vunići je za prištinski Zeri izjavio da "Kosovo nije dobilo najavu nijedne države o povlačenju priznanja".

"Mi nemamo nikakvu najavu kao ministartvo spoljnih poslova. Ako potpredsednik vlade Hodžaj ima bilo kakvu informaciju, najbolje je da je podeli sa vladinim kabinetom, a ne da iznese takve tvrdnje jer one ne poštuju ni njega ni državu. Ali zvanično nemamo najavu nijedne države za povlačenje priznanja ", izjavio je Vunići.

Kako navodi Zeri, Vunići je takođe prokomentarisao izjavu češkog predsednika Miloša Zemana rekavši da su njegovi stavovi u suprotnosti sa zvaničnim stavom češke prema Kosovu.

"Svi znamo odnos češkog predsednika prema Kosovu i takve izjave se obično očekuju tokom posete koju će imati u Beogradu. Ali to se neće dogoditi. U stalnom smo kontaktu sa češkim ministarstvom spoljnih poslova koje to kategorički negira. Dakle, što se tiče odnosa češke države prema Kosovu, ništa se neće promeniti", istakao je Vunići.

Zeri navodi da je Vunići kao jedan od problema sa priznavanjem naveo lobiranje i agresivnu srpsku propagandu, preneo je portal Kosovo online.

Podsetimo, Hodžaj je pre nekoliko dana izjavio da ima saznanja da će još desetak država povući priznanje Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: