Vanredno upozorenje na intenzivne padavine u BiH

U severnim i severozapadnim područjima i delimično centralnim područjima Bosne očekuju se kišne padavine od 8/lm2 i više u toku jednog sata.

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

19:15

Vanredno upozorenje na intenzivne padavine u BiH
Ilustracija: Depositphotos/MrTwister

Obilnije padavine mogu imati za posledicu pojava bujičnih potoka, jake udare vetra i grad, pojašnjeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Podsećamo, i za sutra je najavljena kiša u Bosni i Hercegovini.

U drugom delu dana biće kiše, pljuskova i grmljavine u većini područja. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vetra i gradom. Vetar će biti slab do umeren, u Bosni severni i severoistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz postepen porast naoblačenja. Poslepodne je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 30 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: