Kim: Novo lansiranje raketa je upozorenje

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je povodom lansiranja taktičkih navođenih raketa da je to upozorenje za zajedničke vojne vežbe SAD i Južne Koreje.

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2019.

08:54

Kim: Novo lansiranje raketa je upozorenje
Foto: bedobedo/Depositphotos

To je prenela državna severnokorejska agencija KCNA.

Kim je kazao da je to bila "prilika da se uputi adekvatno upozorenje zajedničkoj vojnoj vežbi dve zemlje koja je u toku", prenosi Rojters.

Severna Koreja ponovo je u noći ponedeljak na utorak dva puta ispalila neidentifikovane projektile u more, saopštila je prethodno južnokorejska vojska.

Južnokorejska vojska je saopštila da su projektili lansirani sa seeverozapadne obale Severne Koreje i da su preleteli kopno pre nego što su sleteli u istočne severnokorejske vode, javio je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: