"Hongkong je na ivici veoma opasne situacije, neću podneti ostavku"

Liderka Hongkonga Keri Lam izjavila je da neće podneti ostavku zbog antivladinih protesta i današnjeg generalnog štrajka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2019.

10:17

Foto: Tanjug/AP//Kin Cheung

Hongkong je "na ivici veoma opasne situacije", upozorila je keri Lam navodeći da su trenutni protesti vođeni prikrivenim motivima koji prete prosperitetu i bezbednosti tog poluautonomnog kineskog grada.

"Ne verujem da bi u ovom trenutku moja ostavka ili nekih mojih kolega donela bolju situaciju", rekla je Keri Lam na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da je kao šef izvršne vlasti preuzela odgovornost za probleme i da je odlučna da reši situaciju, prenosi AP.

Tokom vikenda ponovo su održani protesti u Hongkongu koji su doveli i do sukoba demonstranata i policije.

Demonstranti su jutros blokirali vozove i pozvali radnike na generalni štrajk, zbog čega je otežan saobraćaj u gradu, a otkazano i stotinak letova sa aerodroma u Hongkongu.

U Hongkongu, koji prolazi kroz najozbiljniju krizu od 1997. godine, već dva meseca traju protesti, uz sukobe s policijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: