Ljubiša Buha Čume od danas je opet na slobodi

Beograd -- Prvi svedok saradnik u Srbiji Ljubiša Buha Čume od danas je opet na slobodi, pošto je pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je izdržao punu kaznu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Buha je odslužio četiri godine i osam meseci zatvora.

On je bio saradnik Specijalnog tužilaštva u postupku protiv "zemunskog klana", ali je uhapšen, procesuiran i osuđen zbog nekoliko krivičnih dela za koje ga je prijavila bivša supruga.

Nekoliko puta je pisao sudu molbu za uslovni otpuset ali moble nisu usvojene.

Buha je izdržao jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora pošto su mu spojene tri zatvorske kazne. Bio je uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je bio stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu je uračunat u zatvorsku kaznu.

Osuđen je zbog više krivičnih dela - prikrivanje kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanje istage, a na 14 meseci zbog vredjanja tužioca.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Buhinoj bivšoj ženi, Ivani Tulović, sada se sudi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog davanja lažnog iskaza tokom suđenja suprugu.

Ljubiša Buha bi trebalo da svedoči na tom suđenju krajem septembra.

strana 1 od 100 idi na stranu