UN upozorile na civilne žrtve u sukobima u Siriji

Pomoćnica generalnog sekretara UN za humanitarna pitanja Ursula Miler upozorila je da će dalje vojne operacije u provinciji Idlib premašiti sve napore za pomoć.

Izvor: B92

Utorak, 28.05.2019.

22:55

UN upozorile na civilne žrtve u sukobima u Siriji
Ilustracija: Depositphotos/vicnt2815

Kako je objasnila, procenjuju se da u poslednjem pobunjeničkom uporištu živi tri miliona ljudi koji se nalaze "na liniji vatre".

Miler je u Savetu bezbednosti UN rekla da je samo u toku ovog meseca, zbog artiljerijske vatre i bombardovanja iz vazduha, registrovano više od 160 smrtnih slučajeva civila i raseljavanje blizu 270.000 ljudi, prenosi AP.

Miler je kazala da su obustavljene humanitarne operacije u mnogim područjima gde su aktivna neprijateljstva.

Prema njenim rečima, to uključuje suspenziju zdravstvenih, prehrambenih i zaštitnih službi koje su ranije podržavale oko 600.000 ljudi, uključujući i 21 centar za imunizaciju koji je prestao sa radom.

Miler kaže da to uključuje i najmanje 49 zdravstvenih ustanova koje su u potpunosti suspendovale ili delimično obustavile aktivnosti iz bezbednosnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: