Subota, 06.04.2019.

18:26

Demonstranti srušili ograde u Kolarčevoj, jedan muškarac povređen VIDEO

Protest "1 od 5 miliona" završen je oko 20.30 ispred zgrade Starog dvora, gde su demonstranti postavili ograde, koje su prethodno pokupili iz Kolarčeve ulice.

Izvor: Tanjug

Demonstranti srušili ograde u Kolarčevoj, jedan muškarac povređen VIDEO
Foto: Tanjug/Tanja Valiè

Demonstranti su zapalili baklje i uzvikivali poruke upućene predsedniku Srbije "gotov si" i zameniku gradonačelnika Beograda - "odlazi".

Da podsetimo, protest "1 od 5 miliona" promenio je rutu i posle govora kod Vlade Srbije ide ka Trgu republike, umesto ka Pink televiziji, kako je ranije najavljivano.

“Uzmite sve što ima usput, da oslobodimo grad", čulo se preko razglasa sa kamiona, tokom "akcije" uklanjanja metalnih pregrada i saobraćajnih znakova o preusmeravanju saobraćaja zbog rekonstrukcije Trga republike.

Glumac Branislav Lečić, u obraćanju okupljenima ispred vlade, rekao je da je odluka o ruti promenjena, jer je kod Pinka, kako kaže, pripremana klopka, kao i pre dva dana, kada su predstavnici opozicije u skupštini grada pokušali, kaže, da predaju zahtev za smenu zamenika gradonačelnika.

Kako pišu mediji, jedan muškarac je povređen ispred zgrade Vlade Srbije.

Radnici "Štrabaga" i "Beograd-Puta" uklonili su oko 21.15 ogradu sa platoa ispred zgrade Starog dvora.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Vlasnik Pinka Željko Mitrović, kako javlja reporter Tanjuga, lično je puštao muziku na prvom spratu zgrade.

Na zgradi TV Pink bili su okačeni transparentni sa natpisima: "Điki, vrati nam pare", "Nikad više Goca Uzelac", "Boško, Gocu ti nećemo oprostiti" i veliki ljubičasti transparent na kome piše "Stop nasilju, samo ljubav". Svi transparentni su potpisani sa "radnici Pinka".

Ispred samog ulaza u TV Pink u međuvremenu su postavljeni stolovi sa osveženjem.

Inače, grupa studenata pridružila se organizovano protestu "1 od 5 miliona", najpre skupom kod Studentskog grada na Novom Beogradu, a potom su se uputili peške do zgrade Vlade Srbije, gde će se pridružiti ostalim demonstrantima na putu do sedišta Pink televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: