Svet 0

21.05.2024.

23:58

Putin ovlastio Volodina da prisustvuje ispraćaju Ebrahima Raisija

Ruski predsednik Vladimir Putin ovlastio je predsednika ruske Državne dume Vjačeslava Volodina da sutra otputuje u Iran kako bi prisustvovao ispraćaju iranskog predsednika Ebrahima Raisija koji je poginuo u helikopterskoj nesreći na severozapadu Irana.

Izvor: Tanjug

Putin ovlastio Volodina da prisustvuje ispraćaju Ebrahima Raisija
Profimedia

Podeli:

Putin je zatražio od Volodina da prenese iranskom rukovodstvu da očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način, prenele su RIA Novosti.

Putin je rekao da je iranski predsednik Ebrahim Raisi bio pouzdan partner Rusije, navodeći da je Moskva spremna, ako bude potrebno, da pruži stručnu pomoć Teheranu u istrazi uzroka helikopterske nesreće.

Putin je izjavio da će Rusija učiniti sve da nastavi da razvija odnose sa Iranom. Volodin je rekao da će sutra rano ujutru odleteti u Teheran da učestvuje u ceremoniji ispraćaja Raisija, ističući da je Raisi učinio mnogo na razvoju odnosa Rusije i Irana.

Ceremonija ispraćaja i sahrana Ebrahima Raisija biće održana 23. maja u Mešhadu. Raisi i iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan i drugi zvaničnici poginuli su kada se helikopter srušio 19. maja na severozapadu Irana.

Kako navodi agencija IRNA, uzrok nesreće je tehnički kvar.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: