Tužilaštvo: Sumnja da je Dragičević ugrozio Dragana Lukača

Banjaluka -- Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopštilo je da postoji osnovana sumnja da je Davor Dragičević počinio krivično delo ugrožavanje bezbednosti Dragana Lukača.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Davor Dragičević
Foto: Tanjug/AP/Davor Dragičević

Lukač je ministar unutrašnjih poslova RS.

Tužilaštvo je navelo da to proizlazi iz dostavljenog izveštaja i priloženih dokaza.

Dragičević je, nakon ispitivanja postupajućeg tužioca, pušten da se brani sa slobode.

U obrazloženju tužilaštva navodi se da, osim što postoji osnovana sumnja da je on počinio krivično delo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mere pritvora, te da će se dalji tok krivičnog postupka nastaviti u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS.

Kako navodi FENA, nakon policijsko-kriminalističke obrade, tužilaštvu je dostavljen izveštaj protiv Dragičevića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje bezbednosti na štetu ministra Lukača.

Dragičević je u tužilaštvo doveden jutros oko 8 sati radi ispitivanja, a pušten je oko 11 sati. Tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage.

RTRS je najavio da će ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač održati danas u 13 časova vanrednu konferenciju za novinare.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je informacije da su pripadnici MUP Srbije pomagali policajcima u Republici Srpskoj na Trgu Krajine u Banjaluci.

strana 1 od 149 idi na stranu