Pucnjava u Strazburu, raste broj mrtvih, napadač u bekstvu

Najmanje dve osobe su ubijene u pucnjavi koja se dogodila u Strazburu. Ranjeno je 11 osoba.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

20:56

Pucnjava u Strazburu, raste broj mrtvih, napadač u bekstvu
Foto: Tanjug/AP

Do pucnjave je došlo u blizini jednog od Božićnih bazara. Kako je saopštila policija, napadač je u bekstvu.

Neki mediji preneli su da je ubijeno četvoro ljudi, međutim to nije zvanično potvrđeno.

Policija je apelovala na građane da ne izlaze napolje, a na snimku koji je objavljen u medijima navodno se vide povređeni koji leže na ulici.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Kristof Kastane je naveo da je napadač od ranije poznat policiji i da ima dosije, prenosi Rojters.

Izvori bliski Jelisejskoj palati saopštili su da je predsednik Emanuel Makron skratio jedan sastanak i hitno uputio ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastanera u Strazbur, preneo je Frans pres.

List Figaro je preneo da je u pitanju muškarac koji je pucao iz automatske puške i dodao da su evropske institucije zatvorene.

Pozivajući se na policijske izvore, mediji su preneli da je napadač identifikovan i da je od ranije poznat policiji.

Saopšteno je da je otvorena istraga o mogućem terorističkom napadu. Francuski mediji prenose da se više pucnjeva začulo u centru grada, u blizini Božićnog vašara i Trga Kleber, nešto pre 20:00 sati i da je nakon toga nastao metež na ulici.

Navode i da ima "više žrtava", kao i da policija traga za osobom koja je pucala. Jedan vojnik je, navodno, otvorio vatru kao odgovor na pucnje, a na licu mestu su policijske snage.

Policija je evakuisala centar grada, a osobe koje su se našle na licu mesta u trenutku kada su pucnji ispaljeni sklonjene su u okolne barove.

Lokalne vlasti su na Tviteru saopštile da je "događaj u toku" i pozvale da se "ne šire lažne vesti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: