Druga žrtva protesta u Francuskoj

Još jedna osoba poginula je u Francuskoj tokom protesta protiv povećanja poreza na gorivo, koji se održavaju širom zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

13:06

Druga žrtva protesta u Francuskoj
Foto: Tanjug/AP

To je druga žrtva protesta, za vreme kojih su demonstranti blokirali ključne puteve, dok je više stotina ljudi povređeno.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je "iskreno saučešće" porodici i prijateljima motocikliste, koji je u ponedeljak stradao u saobraćajnoj nesreći u blizini brane u jugoistočnom departmanu Drom.

Međutim, ministarstvo u saopštenju nije detaljnije obrazložilo kako je motociklista stradao.

Prethodno je saopšteno da je jedna 50-godišnja žena stradala, kada se majka s detetom koja se nalazila u kolima uspaničila pošto su učesnici protesta okružili njen automobil i počeli da lupaju po krovu.

Majka se uspaničila i kolima jurnula ka gomili, i tom prilikom navedena žena je stradala.

U međuvremenu, protesti, čiji učesnici nose žute prsluke, danas su nastavljeni na putevima širom Francuske, a Ministarstvo unutrašnjih poslova osudilo je nasilje koje je dovelo do toga da 552 učesnika protesta i 95 policajaca bude povređeno.

Povećanje cene fosilnih goriva je deo strategije predsednika Emanuela Makrona da se odustane od te vrste goriva, a mnogi vozači ih smatraju kao ravnodušnost vrha vlasti prema svakodnevnim ekonomskim problemima građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: