Posle afere "krađa" Meho Omerović ima novu funkciju

Možda se neko pita gde je i šta radi Meho Omerović - bivši poslanik sa stomačnim problemima?

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2018.

22:54

Posle afere
screenshot/Prva

Ukoliko ima onih koji su pomislili da je nestao sa političke scene, prevarili ste se - Omerović je našao novo državno uhlebljenje.

Meho Omerović – poslanik u Narodnoj skupštini koji je zdravstvenim problemima pokušao da opravda krađu kozmetike na frankfurtskom aerodromu.

Mesec dana kasnije podneo je ostavku na mesto poslanika i taman kad su svi zaboravili na aferu „krađa“ i „pražnjenje creva“ – stiže nova vest – Omerović je dobio novi angažman u državnoj instituciji - postao je savetnik direktora u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Kada je Meho Omerović angažovan u Agenciji za bezbednost saobraćaja, šta ga je kvalifikovalo, kojim će se tačno pitanjima baviti i da li je direktorka do sada imala savetnika ili je Omerović prvi na toj funkciji pitanja su koja je Prva televizija postavila Agenciji za bezbednost saobraćaja uz molbu za sagovornika ili barem pisani odgovor na ova pitanja. Međutim, ni jedno ni drugo televizija nije dobila.

Za razliku od njegovog poslodavca, Omerović je našao vremena da odgovori na novinarska pitanja. U podužoj sms poruci, između ostalog pojašnjava:

“To mesto ne podrazumeva samo deljenje saveta već i organizovanje sastanaka sa brojnim subjektima... Učešće na tim sastancima sa direktorom ili umesto direktora”, napisao je Omerović.

Uz pojašnjenje, stigla je i molba:

“Molim te dodaj da bi mnogi ljudi jedino izgleda bili zadovoljni da sam izašao na ulicu da prosim”, napisao je Omerović.

“Ja pretpostavljam da je on samim tim činom koji se desio na aerodromu postao stručnjak za bezbednost vazdušnog saobraćaja, neka vrsta stručnjaka za bezbednost vazdušnog saobraćaja, pa možda su ovi iz te Agencije shvatili da je Meho idealan da ih savetuje oko stvari koje mogu ljudima da se dese na aerodromu”, rekao je novinar i satiričar Dragoljub Petrović.

Koja je visina transfera iz Skupštine u Agenciju još jedna je od nepoznanica. Ono što se zna je da je Omerović i dalje funkcioner SDPS-a, kao i da, kako je rekao, još nije primio svoju prvu savetničku platu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: