Rakete iz Gaze ispaljene greškom?

Palestinski eksremisti možda su nenamerno ispalili dve rakete na Izrael prošle nedelje, javili su izraelski mediji.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

15:12

Rakete iz Gaze ispaljene greškom?
Foto: Tanjug/AP

Ministri koji čine uži sastav vlade zadužen za bezbednost izjavili su da neće biti vojne operacije u pojasu Gaze posle raketnog napada jer su izraelske obaveštajne službe zaključile s velikom verovatnoćom da su rakete ispaljene zbog kvara prouzrokovanog olujom praćenom grmljavinom u noći između utorka i srede prošle nedelje.

Jedan neimenovani ministar je rekao da su ekstremistički Hamas koji vlada Gazom i Islamski džihad bili postiđeni zbog incidenta i čak su se međusobno optuživali pre nego što su shvatili da je ispaljivanje raketa posledica kvara.

Jedna raketa je pala u grad Ber Ševu, pedesetak kilometara od granice s pojasom Gaze, teško oštetivši kuću čiji su stanari, majka i tri sina, uspeli da pobegnu u sklonište. Druga je pala u more u centralnom Izraelu.

Izraelska vojska je u znak odmazde izvela udare iz vazduha na dvadesetak meta ekstremista u pojasu Gaze, uključujući tunel za napade prokopan ispod granice.

U tim napadima poginuo je jedan, a troje Palestinaca je ranjeno, ali se sve glasnije pozivalo na veću vojnu operaciju budući da ne prestaju palestinski protesti duž granice Gaze započeti još krajem marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: