Nova vest
Košarka 15

3.5.2024.

21:42

Obradović i Monako "preživeli" Istanbul – igraće se majstorica!

Košarkaši Monaka savladali su Fenerbahče u gostima rezultatom 65:62 u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige i izborili majstoricu na svom terenu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Biće to treća majstorica koju ćemo gledati ove sezone.

Podsetimo, samo se madridski Real dosad plasirao na završni turniru Berlinu, dok će peti meč svojih serija igrati Barsa - Olimpijakos, PAO - Makabi i Monako - Fenerbahče.

Evroligaška uzbuđenja, dakle, dostižu vrhunac.

A vrlo uzbudljivo je bilo ovog petka u Istanbulu gde je tim Šarunasa Jasikevičusa tražio pobedu koja bi ga poslala na F4, a gosti izlaz iz pakla "Ulker" Arene i trijumf za povratak serije u Kneževinu.

Na kraju, u krajnje dramatičnoj završnici, u tome su i uspeli, kroz "iglene uši".

Majk Džejms je bio jedan od junaka pobede zbog trojke koju je postigao na 51 sekund pre kraja. Tada, za vođstvo gostiju 61:57.

Između toga pogađali su Vilbekin i Hol, a potom je Marko Guduruć njegovom trojkom uzbuđenje doveo do tačke usijanja.

Srpskom reprezentativcu ruka nije zadrhatla pa je Fener prišao gostima na samo poen zaostatka (62:63) na 18 sekundi pre kraja.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Usledio je vrhunac istanbulske drame i komplikacije koje su sebi priredili gosti - nisu uspeli da ubace loptu u igru pet sekundi i predali su je praktično turskom timu da organizuje napad za pobedu.

Vilbekin je preuzeo odgovornost, imao je sasvim dovoljno vremena da smisli kako će napasti odbranu Monaka, krenuo je na prodor, digao se i flouterom pokušao da završi - i promašio.

Lopta je završila u autu, pripala je Monaku koji je u preostalom vremenu uspeo da je sačuva i potvrdi pobedu preko Hola.

Marko Gudurić je bio najefikasniji kod domaćina sa 14 poena (3/3 za tri).

Eli Okobo je prednjačio kod gostiju sa 13 poena, dok su Donatas Motiejunas i Majk Džejms meč završli sa po deset poena.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Podeli:

Komentari 15

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu