Đilas bi o bezbednosti u Beogradu, Vesić odbija

Odbornik Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da bi svi trebalo da se ujedine u stavu o bezbednosti u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

12:20

Đilas bi o bezbednosti u Beogradu, Vesić odbija
Ilustracija: Thinkstock

On je istakao i da o bi o tome trebalo da se raspravlja u Skupštini grada, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić je ocenio da to "nije prava adresa".

Đilas je kazao da su u poslednje vreme građani svedoci miniranja džipova, tuča u klubovima, te bi bilo najnormalnije da o stanju u gradu referišu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor Policije.

"Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je 2010. godine bio ovde i davao takve podatke, ne vidim šta bi danas bio problem da se opet uradi isto", kazao je Đilas novinarima.

Stanje bezbednosti u gradu pokušao je da u dnevni red uvrsti zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović, ali je predlog odbijen i još su mu izrečene dve opomene.

Jovanović je ocenio da odbijanjem da se u dnevni red uvrsti tema bebzednosti, "sramota" za gradski parlament i poručio da je odborničkoj grupi Savez za Srbiju "onemogućeno da govori".

Goran Vesić je ocenio Jovanovićev zahtev kao pokušaj da se skrene pažnja s važnih tačaka dnevnog reda, kao što je rebalans gradskog budžeta.

"Skandalozno je da imamo isti scenario svaki put kada treba da razgovaramo o važnim temama, a koji nam priređuje ovaj Savez za silovanje", rekao je Vesić novinarima izvrćući naziv opozicione grupacije.

Vesić je dodao da je Stefanović pre neki dan odgovarao na pitanja o bezbednosti u Skupštini Srbije.

Rekao je i da bi on, ako bi se raspravljalo o bezbednosti, imao pitanja za predstavnike Saveza za Srbiju jer "ne postoji veće ugrožavanje bezbednosti Srbije od onoga što rade Vuk Jeremić i Zdravko Ponoš. Ovde imate slike njihove u Hong Kongu, slike sa optuženim za nelegalan izvoz oružja Kataru. Moje pitanje je šta oni rade s međunarodnim kriminalcem?", pitao je Vesić.

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović je kazala je novinarima da je Nikola Jovanović "iznoseći nepotpune podatke... pokušao da diskredituje" ministra Stefanovića, kao i "njegov vredan i uporan rad, ali i ljudi koji rade u njegovom timu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: