Francuska zamrzla imovinu iranske bezbednosne uprave

Francuska na svojoj teritoriji blokirala imovinu Uprave za unutrašnju bezbednost Ministarstva Irana za obaveštajne poslove i imovinu dvojice državljana Irana.

Izvor: B92

Utorak, 02.10.2018.

12:39

Francuska zamrzla imovinu iranske bezbednosne uprave
Ilustracija: Getty Images

Zamrzavanje iranskih sredstava na šest meseci naloženo danas, povezano je s planom napada na skup iranske opozicije "Mudžahedini naroda" (MEK) kod Pariza. sprečenog krajem juna, navodi se u zajedničkom saopštenju francuskih ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova i finansija.

"Taj izuzetno ozbiljan akt planiran na našoj teritoriji nije mogao da ostane bez odgovora", navodi se u saopštenju.

U saopšptenju se dodaje da je ova mera "preventivna, ciljana i srazmerna". Navodi se odlučnost da se bori protiv terorizma, posebno na sopstvenoj teritoriji.

Jedan od dvojice Iranaca kome je zamrznuta imovina identifikovan je kao Asadolah Asadi, rođen 22. decembra 1971. u Teheranu, što je takodje ime jednog iranskog diplomate privedenog u Nemačkoj pod sumnjom da je bio umešan u pokušaj napada krajem juna na skup iranske opozicije u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: