Rusi pomno prate situaciju na KiM, zapadni mediji ni reč

Vodeći ruski mediji kao glavnu vest na svojim sajtovima objavili su današnji događaj s jezera Gazivode, dok se zapadni mediji, zasad, ne bave dešavanjima na KiM

Izvor: B92

Subota, 29.09.2018.

18:16

Rusi pomno prate situaciju na KiM, zapadni mediji ni reč
Screenshot/Tass.ru

Ruska televizija "Raša tudej" kao najvažniju vest dana na svom portalu prenosi da je "srpska vojska u stanju najviše borbene gotovosti zbog incidenta u koji su umešane specijalne snage Kosova".

I ruska novinska agencija Tass je kao glavnu vest prenela navode srpskih medija o upadu kosovskih specijalaca u objekat Centra za sport i kulturu i Crvenog krsta na jezeru Gazivode i držanju srpske vojske u stanje najviše borbene gotovosti.

I internacionalno izdanje "Sputnjika" bavi se ovom temom, kao jednom od najbitnijih dana, navodeći da je oko 60 pripadnika specijalaca kosovske policije upalo i preuzelo jezero Gazivode i da je zbog toga Vojska Srbije u stanju najviše borbene gotovosti".

Pojedini regionalni mediji takođe se bave ovom temom.

Zagrebački "Indeks" piše da su "specijalci zauzeli hidrocentralu na Kosovu, vojska Srbije u punoj pripravnosti", a Večernji.hr da je "Vojska Srbije u punoj pripravnosti nakon što su kosovski specijalci zauzeli Gazivode".

Vodeći zapadni mediji, zasad, se ne bave ovom temom.

Pročitajte još:

Slučaj "Gazivode": Opšta uzbuna, šetnja i teške reči

Kocijančić: Smireno, uzdržano; Đurić: Vrhunac bezobrazluka

KFOR digao helikoptere, "potvrđeno prisustvo policije"

Radnik Centra na jezeru Gazivode: Pretili su da će pucati

"Izvinjenje pojedinih zapadnih ambasada, dosta s igricama"

Blokiran put na ulazu u Z. Potok: "Zaštitite srpski narod"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: