"Moguće da Rusi imaju kompromitujuće informacije o Trampu"

Bivši direktor FBI Džejms Komi je istakao da ne može da isključi mogućnost da Rusija ima kompromitujuće informacije o Donaldu Trampu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

20:32

Getty Images / Pool

On je dodao da ne zna ništa o tome, ali misli da je moguće.

“Ovo su još neke reči koje sam mislio da nikad neću izgovoriti o predsedniku SAD, ali moguće je", naveo je Komi.

Prethodno je Komi istakao i da je ekscentrični milijarder osoba koja je moralno nepodobna za obavljanje funkcije predsednika SAD.

Podsetimo, smenjeni direktor FBI je najavio objavljivanje knjige “Viša lojalnost”, koja je bazirana na njegovim saopštenjima o kontaktima sa Trampom, rastućoj zabrinutosti zbog Trampovog integriteta.

Kako je navedeno, u knjizi će se naći i ”lične opaske koje će predsednika zasigurno iritirati”.

Objavljeno je i da Komi u knjizi piše o tome da je od Trampa dobijao zahteve da razmotri pokretanje istrage o optužbama da su Tramp i ruske prostitutke urinirali u krevetu u moskovskom hotelu, kako bi se dokazalo da je to laž.

Tramp je kategorično porekao te optužbe, a Komi kaže da je predsednik najverovatnije želeo da se o tim navodima sprovede istraga kako bi svoju suprugu Melaniju uverio da je to laž.

Pročitajte još: Tramp, ruska prostitutka, uriniranje, Obama

Američki predsednik je Komija smenio u maju 2017, kritkujući ga kao "lažova", a razlog za njenu smenu bio je način na koji je Komi rukovodio istragom FBI-ja o mejlovima Trampove bivše demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton.

Komijeva smena je u Ministarstvu pravde dovela do meteža koji je rezultirao imenovanjem Roberta Milera za specijalnog tužioca nadležnog za istragu o Rusiji. Ta istraga je obuhvatila i pitanje da li je Tramp opstruisao rad pravosuđa otpuštanjem Komija, što predsednik negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: