Avion Vojske Srbije se srušio, poginuo pilot VIDEO

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je u udesu školsko-borbenog aviona “supergaleb G-4“ prilikom katapultiranja stradao jedan pilot.

Izvor: B92, Tanjug, prva
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Kako se navodi, on je bio zaposlen u Centru za letna ispitivanja Tehničko-opitnog centra, dok je drugi pilot povređen i u svesnom stanju prebačen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je stradao pilot major Robert Kaloci, a da je povređen pilot major Aleksandar Matić.

Prva televizija je javila da iz letelice komandnom centru nije prijavljen nikakav problem u letu.

Jedan službenik opštine Kovačica, koji nije želeo da bude imenovan, kaže za Tanjug da je bio blizu mesta događaja i da mu se učinilo da je avion "prinudno sleteo", a ne da se srušio.

Prema njegovim rečima, na mestu pada nalazila su se četiri vojnika, a nakon incidenta došla su kola Hitne pomoći i policija.

Sve te informacije, međutim, nisu zvanično ni potvrđene, niti demantovane.

Ministarstvo odbrane Srbije je prethodno potvrdilo da se srušio jedan avion.

"Školsko-borbeni avion 'Super galeb G-4', Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, kojim su upravljali piloti iz Centra za letna ispitivanja Tehničko-opitnog centra, srušio se danas oko 9.50 časova u rejonu opštine Kovačica. Prema prvim saznanjima dvojica pilota su se katapultirala, a na lice mesta je upućena ekipa Službe traganja i spasavanja RV i PVO", navode iz Ministarstva.

Foto: B92
Foto: B92

Hronika

strana 1 od 105 idi na stranu