K. Mitrovica: Povređena 32 građanina tokom hapšenja Đurića

U zgradi Mitrovačkog dvora i ispred nje povređena 32 građanina koji su se tu našli u trenutku hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

To je izjavio za Betu direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

"Na odeljenju hirurgije pregledano je i zbrinuto 13 pacijenata, na očnom odeljenju 17 i na odeljenju ortopedije 2 pacijenta", rekao je Ivanović i dodao da su povređeni po njihovoj želji pušteni na kućno lečenje.

Prema njegovim rečima, teže je povređeno petoro ljudi i to ministar za poljoprivredu vlade Kosova Nenad Rikalo, koji je zadobio povrede desnog slabinskog predela stomaka, Željko Jović koji je zadobio kontuzije palca i donjih ekstremiteta,odbio je hospitalizaciju i pored predloga da ostane na odeljenju. Ivan Milojević ima kontuziju glave i povredu oka, dok direktor Više poslovne škole Nebojša Milanović i Vladan Radenković imaju kontuziju glave.

Milan Ivanović je bio u sali kada su upali pripadnici specijalne jedinice KPS-a i ocenio da je to bila "ničim izazvana brutalna akcija albanskih policajaca, spremnih čak i da ubiju, imali su metke u cevima ..."

"Upali su na miran skup gde se razgovaralo o KiM, stotine policajaca , bacali su suzavac, šok bombe, puške uperili u ljude, rušili sve pred sobom, divljački tukli i izvlačili Marka Đurića, udarali ga kundacima i cokulama i prava je sreća da nije bilo i mnogo većih žrtava", rekao je Ivanović.

U Kosovskoj Mitrovici situacija je mirna ali napeta, u blizini mosta koji grad razdvaja na severni i južni i dalje su okupljeni građani koji iščekuju šta će im državno rukovodstvo Srbije poručiti iz Beograda.

Kosovo

strana 1 od 98 idi na stranu