"Ušli smo u drugu fazu istrage"

Kosovska policija počela je "drugu fazu istrage" o ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je zamenik direktora kosovske policije za Severnu Mitrovicu Besim Hoti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je prištinskim medijima kazao da je istraga ubistva Olivera Ivanovića "ušla u drugu fazu", odnosno da su stručnjaci iz različitih oblasti počeli da analiziraju materijal koji je pronađen na mestu zločina, prenosi RTS.

Kosovska policija preuzela je snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, rekao je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

On je rekao da su istražitelji IT sekcije preuzeli snimke koji bi mogli da koriste u istrazi povodom ubistva Ivanovića.

Bojić nije mogao da precizira šta se tačno nalazi na snimcima.

Pročitajte još: MUP pisao Euleksu, Euleks kaže "odluka na Prištini"

Na kući u kojoj je sedište Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda“ u Severnoj Mitrovici ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, nalaze se sigurnosne kamere.

Ukoliko su one bile u funkciji, onda su nesumnjivo zabeležile i trenutak kada je Ivanović upucan, prenosi Radio Kontakt plus.

Prema dosadašnjim podacima iz istrage i sa obdukcije tela Olivera Ivanovića, poznato je da je pogođen sa šest metaka, a da su hici ispaljeni iz vozila u pokretu.

Osim toga, pronađeno je jedno zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića.

Kosovska policija ističe da je na mestu napada na Olivera Ivanovića našla "određene dokaze koji će se koristiti u daljem toku istrage".

Kosovo

strana 1 od 2648 idi na stranu