"Moje je veće, moćnije i radi"

Predsednik SAD Donald Tramp uzvratio je na "novogodišnju čestitku" severnokorejskog lidera Kima Džonga Una rečima - "i ja imam dugme za nuklearno naoružanje".

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

07:26

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik je na Tviteru napisao: "Lider Severne Koreje Kim Džong Un je saopštio da je "dugme za nuklearno naoružanje na njegovom stolu u svako doba“". Da li bi ga neko iz siromašnog i izgladnjenog režima informisao da i ja imam dugme za nuklearno naoružanje, mnogo veće i moćnije od njegovog, a i moje dugme radi".

Kim Džong Un je 1. januara izjavio da bi SAD trebalo da budu svesne da su nuklearne snage Severne Koreje sada realnost, a ne pretnja.

U novogodišnjem govoru, emitovanom na državnoj televiziji, Kim je rekao da je Severna Koreja postigla istorijski poduhvat "popunjavanjem'' svojih nuklearnih snaga navodeći da on ima "nuklearno dugme" na svom stolu.

"SAD bi trebalo da znaju da je dugme za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje", rekao je Kim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: