Gašićev brat novi predsednik Nadzornog odbora niškog KC

Vlada Srbije smenila je predsednicu Nadzornog odbora Kliničkog centra Niš Vesnu Milenković i na tu poziciju postavila Bobana Gašića, pišu “Južne vesti”.

Izvor: B92

Subota, 23.12.2017.

20:23

Gašićev brat novi predsednik Nadzornog odbora niškog KC
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode, reč je o privredniku i rođenom bratu direktora BIA i bivšeg ministra Bratislava Gašića.

Osim toga, “Južne vesti” navode da im je potvrđeno, da je Vlada odluku o promeni na čelu Nadzornog odbora donela na svojoj sednici u četvrtak.

“Razrešava se Vesna Milenković dužnosti predsednika Nadzornog odbora Kliničkog centra Niš. Imenuje se Boban Gašić za predsednika Nadzornog odbora Kliničkog centra Niš”, jedino je što piše u odluci Vlade.

Da je reč o rođenom bratu bivšeg ministra odbrane potvrdio je i sam Bratislav Gašić, koji međutim tvrdi da prvi put čuje za nova kadrovska rešenja.

On je novinare uputio na ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

“Ja tu informaciju nemam. Najiskrenije, to morate da pitate Lončara. On (Boban Gašić) i Lončar se druže, prijatelji su, ali ja nemam tu informaciju”, kaže Gašić.

"Južne vesti" navode da je Boban Gašić 42-godišnji privrednik i vlasniku preduzeća "BG produkt" iz Kruševca. Preduzeće je, piše na njihovom sajtu, osnovano 1996. godine kao "porodična firma", a Boban Gašić je njegov jedini vlasnik.

Podsećamo, visoki funkcioner SNS Bratislav Gašić izabran je krajem maja za direktora Bezbednosno informativne agencije.

Premijer i tada i dalje još izabrani predsednik Srbije Aleksandar nekoliko dana pre toga potvrdio da će Bratislav Gašić biti novi direktor BIA. On je, upitan da li Gašić može da obavlja tu funkciju pošto je sa prethodne, ministra odbrane, smenjen posle seksističkih poruka upućenih novinarki televizije B92.

“Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne funkcije. On ima mnogo dobrih kvaliteta, on je čovek koji sve zna o bezbednosti“, naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: