Pismo huligana dokaz: "Ljube, tući ću se s njih 600"

Mediji nastavljaju da se bave nasiljem na stadionu FK Partizan koje se dogodilo prošle srede na 156. derbiju. Pismo huligana neoboriv dokaz, piše danas "Blic".

Izvor: B92, Blic

Utorak, 19.12.2017.

07:27

Pismo huligana dokaz:
Foto: StarSport

Ono što se do sada sa sigurnošću zna, a što su potvrdili i zvanični organi Srbije, među organizatorima tuče u kojoj ima više povređenih, ima državljana Hrvatske. Svi osumnjičeni za izazivanje haosa na stadionu Partizana su u pritvoru, koji im je određen nakon saslušanja u Tužilaštvu.

Mediji danima već spekulišu ko je organizator nereda, kao i šta se krije iza cele priče - novac, droga, prevlast na tribinama, menadžeri fudbalera....U međuvremenu, kako navodi "Blic", neoboriv dokaz da su Splićani došli na stadion s namerom da izazovu haos nađen je u hotelskoj sobi jednog od privedenih.

Naime, kod najmlađeg huligana osamnaestogodišnjeg Ivana Ronalda Miškovića nađeno je pismo upućeno njegovoj devojci pisano na bloku iz sobe jednog luksuznog hotela. Policija i tužilaštvo koji su analizirali pismo smatraju da se može zaključiti da je Ivan pismo napisao i iz straha za sopstveni život, jer je znao gde ide, i iz ljubavi prema devojci koju naziva Ljube.

Iz sadržine pisma se takođe zaključuje, nedvosmisleno, da su huligani iz Splita s namerom došli da izazovu tuču, a ne turistički, kako je tvrdila ranije supruga jednog od huligana, jer je Ivan napisao: "Imam opasan, veoma opasan dan zato ti i pišem jer ko zna kako će biti. Dobiću možda malo batina ali ću ih dati više, puno više."

"Blic" navodi da se iz pisma vidi i da Hrvati nisu ništa prepustili slučaju i da su bili odlično pripremljeni, jer je mladi Splićanin napisao da se organizovalo njih 150 i da su izračunali da će se tući sa njih 600. Takođe, iz konotacije pisma jasno je da se Ivan pomalo i boji. "Malo brinem, ali ne odustajem".

Pismo je ostalo na stočiću pored kreveta i nije poslato, zašto - utvrdiće istraga, koja za sada zna da su Hrvati stigli u Beograd dva dana pre utakmice i da im je neko platio 10.000 evra za izazivanje haosa, tako bar pišu mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: