Drama na Vračaru: Policija, građani, iseljenje FOTO, VIDEO

U beogradskom naselju Vračar policajci su tokom čitavog dana u četvrtak pokušavali majku sa dvoje dece isele iz stana, a drama se nastavila i kada je pao mrak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Snežana Petrović je sa dvoje dece “zaštićeni stanar“ u stanu koji se vodi na njenu svekrvu, ali je on u postupku restitucije vraćen starim vlasnicima.

Novi vlasnik stana je, navodno, ponudio Snežani da se iseli do nedelje, ali ona ističe da nema gde da ode sa decom.

Njegoševa ulica na Vračaru je blokirana još u jutarnjim časovima kada su tamo stigle jake policijske snage, ali i veliki broj građana koji ne dozvoljavaju policiji da isele majku sa dvoje dece.

Situacija se od tada nije promenila, a pojedini građani doneli su i šatore koje su postavili ispred kuće Snežane Peterović.

Foto: B92
Foto: B92

Predsednica Udruženja zaštićenih stanara Maja Nešić za B92.net kaže da je sud utvrdio da je izvršenje o iseljenju neosnovano jer se pojavio vlasnik koji nema pravo da potražuje stan, za šta ima dokument koji to potvrđuje.

Osim toga, ona je istakla i da ima dokument da je “predmet po njenoj žalbi pet meseci zadržavan u nečijoj fioci”.

“Ovo je primer korupcije u sudstvu. Ne radi se samo o tome da je nečije pravo uskraćeno… Dakle, gospodin nema pravo na stan, a prema novom Zakonu o stanovanju gospođa bi trebalo da dobije drugi stan i da legitimno napusti ovaj. Ovde se ona nasilno iseljava, izbacuje se na ulicu, žena preživljava psihičku i zdravstvenu traumu, sa decom, bebom. Ovo je presedan ako se dozvoli da se ovo dogodi", kaže Nešićeva.

Ona ističe da je "kompletan sudski postupak u ovom slučaju veoma sumnjiv, zamagljen i podložan korupciji".

"Bilo bi dobro da se ovo izvršenje ne sprovede jer je pod velikim znakom pitanja. Prema onome što sam ja videla iz dokumentacije, veoma je sumnjivo sve što se tiče ovog slučaja", dodala je ona.

Foto: B92
Foto: B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu