Maduro smatra da CIA hoće da ga smeni s vlasti

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro zatražio je od vlada SAD, Meksika i Kolumbije objašnjenje o njihovoj navodnoj ulozi u zaveri CIA protiv njega.

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

09:31

Maduro smatra da CIA hoće da ga smeni s vlasti
Tanjug-AP, arhiva

"Tražim od predsednika (SAD Donalda) Trampa da razjasni uvredljive i intervencionističke reči direktora CIA koji sebe smatra svetskom vlašću", rekao je Maduro juče na vojnoj ceremoniji.

On je optužio direktora CIA Majkla Pompea da zna da Vašington "sarađuje sa meksičkom i kolumbijskom vladom u cilju promene vlasti u Venecueli".

Venecuelanski ministar spoljnih poslova Samuel Monkada je na Tviteru objavio Pompeove izjave date u oviru bezbednosnog foruma održanog u SAD 20. jula.

Po tvrdnji Monkade, Pompeo je rekao da je "bio u Bogoti i Meksiku i pokrenuo tu temu (političku tranziciju u Venecueli) da bi im pomogao da razumeju kako mogu da doprinesu boljim rezultatima u tom delu sveta".

Maduro je zatražio od Meksika i Kolumbije da se izjasne o Pompeovim izjavama i da "uvedu političke i diplomatske sankcije ravne veličini uvrede".

I Meksiko i Kolumbija su odbacili navode o mešanju u unutrašnja pitanja Venecuele.

Demonstracije protiv Madurove vladavine traju već više od tri meseca, izazvane skupoćom i nestašicama hrane i druge robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: