Džaferi poslao pismo Ivanovu sa zahtevima

Skoplje -- Kabinet novoizabranog predsednika Sobranja Talata Džaferija saopštio je da je predsedniku Đorđu Ivanovu danas poslato pismo o postojanju parlamentarne većine

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Iz kabineta Džaferija se navodi i da se očekuje da predsednik Makedonije u skladu sa Ustavom dodeli mandat za formiranje vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu.

U saopštenju se navodi da Džaferi očekuje da će Ivanov delovati u skladu sa Ustavom.

Takođe, iz kabineta je potvrđeno da će Džaferi danas i sutra boraviti u Briselu.

Tokom te prve zvanične posete od preuzimanja dužnosti predsednika Sobranja, Džaferi, koji je iz albanske stranke DUI, će se, kako se navodi, sastati sa komesarom za politiku susetstva proširenja Johanesom Hanom i voskom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost EU Federikom Mogerini.

U Briselu je potvrđeno da će se Džaferi sastati i sa predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajani i parlamentarcima Ivom Vajglom, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenshtajnom.

Makedonski mediji javili su ranije da će odluka o izboru Džaferija u Službenom glasniku biti objavljena naredne sedmice. Takođe, mediji su ranije prenli da Ivanov ima rok od 10 dana da dodeli mandat lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu