Vučić bez komentara na pitanje o Nikolićevoj kandidaturi

Beograd -- Predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić na pitanje Tanjuga o kandidaturi Tomislava Nikolića je ćutao i nije dao nikakav komentar, javlja ta agencija.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Sputnjik i N1 preneli su ranije kao ekskluzivnu vest da je Nikolić odlučio da se kandiduje na predsedničkim izborima. B92 je dobio potvrdu ove informacije iz kabineta predsednika Nikolića.

Mediji prenose da je Nikolić odluku da se kandiduje doneo večeras na proslavi svog 65. rođendana.

Na prijemu koji je organizovao povodom Dana državnosti Nikolić je rekao da Srbija nema prava da se odrekne davno nasleđenih vrednosti.

On je dodao da nema uzmicanja ni povlačenja čak i kada "vetrovi hoće da vas slome".

Predsedništvo SNS je nа sednici održanoj u utorak odlučilo da za predsednikа Srbije, kаo svog kаndidаtа, istаkne Aleksаndrа Vučićа i tа odlukа donetа je jednoglаsno.

Vučić je potom u Upitniku na RTS naveo da bez podrške predsednika Nikolića ništa ne bi mogli da urade i da je to njegova “istorijska uloga”.

„Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri-četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad“, rekao je premijer.

„Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju“, dodao je Vučić.

Nikolić poslednjih meseci nije krio želju da ponovo bude predsednički kandidat, a u utorak je izjavio da Vučić može da pobedi, čak i lakše od njega, ali da ipak i on to može.

Na pitanje da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, kratko je odgovorio: "Ne postoji".

Politika

strana 1 od 8306 idi na stranu