Stefanović: Kecman loše radio posao

Beograd -- Ministar policije u tehničkom mandatu Nebojša Stefanović kaže da je načelnik beogradske Uprave kriminalističke Dragan Kecman smenjen jer je loše obavljao posao.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše Kecmanovu izjavu da je istraga o ubistvu pevačice Jelene Marjanović rađena traljavo i da je njegov zamenik na osnovu direktive iz vrha MUP-a vodio slučajeve umesto njega, Stefanović je rekao da je sve te informacije Kecman mogao da dostavi pre nego što je smenjen.

"Nakon smene vidim neke informacije. Zašto to niste rekli pre smene? Meni se niko nije obraćao, niti mi je poslao neki dopis, niti zvao telefonom", upitao je ministar.

Stefanović je dodao da je Kecman postavljen na funkciju načelnika Uprave kriminalističke policije na njegovu ličnu sugestiju jer je smatrao da je dobar izbor.

"Od trenutka kada je Dragan Kecman postavljen nisam ga zvao telefonom, niti sam rekao nekom od svojih saradnika da ga pita bilo šta o bilo čemu. Ponašao sam se profesionalno u tom smislu", rekao je Stefanović.

Upitan zašto nema napretka u istrazi o napadu na novinara Miloša Đorelijevskog, Stefanović je ocenio da je i to pokazatelj lošeg rada Uprave kriminalističke policije i da je dobro što je Kecman smenjen.

"Od prvog dana kada sam postao ministar rekao sam da ne postoji bilo ko, uključujući i mene, da u MUP-u može da računa na dedovinu, ili na penziju i funkciju na kojoj se zatekao. Svako ko ne radi svoj posao, ili ne pokaže dovoljnu angažovanost, mora da bude smenjen", poručio je Stefanović.

Info

Na današnji dan, 1. jul

1569 - Stvorena je Lublinska unija kojom su se ujedinile Litvanija i Poljska. Deobom Poljske 1795. veći deo Litvanije pripao je Rusiji. 1804 - Rodjena je francuska

Razno petak 1.07. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 1391 idi na stranu