"Dolazak Šešelja odložen zbog Rame"

Zamenik SRS Nemanja Šarević tvrdi da je Šešelj u Hagu ostao dan duže na zahtev Beograda, zbog posete albanskog premijera Edija Rame.

Izvor: B92

Utorak, 11.11.2014.

10:10

Default images

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović negirao je danas da je povratak Vojislava Šešelja odložen iz medicinskih razloga i uz njegov pristanak, i naveo da je lider radikala ostao dan duže u Haškom tribunalu na zahtev Beograda, dok se ne završi poseta albanskog premijera Edija Rame.

"Sa Šešeljem niko iz Haškog tribunala, bilo od lekara ili iz sekretarijata, nije čak ni razgovarao na temu kada će se vratiti u Beograd. Samim tim, Šešelj se nije mogao saglasiti s novim odlaganjem povratka u Srbiju niti bi se s tim ikada složio. Netačno je da je njemu neophodna bilo kakva operacija kako bi bio u stanju da se vrati u Beograd", naveo je Šarović u pisanoj izjavi.

Ta izjava je usledila kao reagovanje na izjavu potpredsednika Vlade Srbije i šefa Saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasima Ljajića da je lekarski tim zatražio da se Šešeljev povratak odloži za još jedan dan, kao i da se "Šešelj složio sa zahtevom lekara".

"Takođe, netačno je da je povratak odložen radi prevođenja medicinske dokumentacije kako je najpre saopštio Rasim Ljajić. Sve tehničke procedure potrebne kako bi Šešelj napustio Pritvorsku jedinicu UN završene su u petak, od kada njegov povratak ne zavisi od njega, već isključivo od volje Tribunala i Vlade Srbije", rekao je Šarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: