LO: Pomoć Azerbejdžana ugroženima

Beograd -- Predstavnici ambasade Azerbejdžana, Srpsko-azerbejdžanske privredne komore i Kulturnog centra Azerbejdžana u Srbiji dostavili su Loznici humanitarnu pomoć.

Izvor: Tanjug
Podeli

Humanitarna pomoć namenjena je izbeglicama i interno raseljenim licima u Loznici, nastradalim u nedavnim poplavama u tom regionu.

"Republika Azerbejdžan, u duhu strateškog partnerstva sa Srbijom, nastavlja da pruža humanitarnu pomoć Srbiji", navodi se u saopštenju Ambasade.

Pomoć je obezbedila ambasada Azerbejdžana u Beogradu nakon odgovarajućeg obraćanja poslanice parlamenta Srbije Velinke Tošić, člana parlamentarne grupe prijateljstva sa Azerbejdžanom.

Azerbejdžan je bio jedna od prvih zemalja koja je "pružila ruku da pomogne bratskoj Srbiji" za vreme jakih poplava u maju ove godine, navodi se u saopštenju i podseća da je po nalogu predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, humanitarna pomoć u ime Vlade te zemlje u iznosu od preko 400.000 evra dostavljena u Beograd specijalnim letom iz Baku.

Tih dana, kako se kaže, kolektiv ambasade Azerbejdžana u Srbiji, predstavnici azerbejdžanske kompanije „"Azvirt", Kulturnog centra Azerbejdžana i azerbejdžanske dijaspore u Srbiji, posetili su poplavljena mesta i pružili finansijsku i drugu neophodnu pomoć nastradalima.

Društvo

strana 1 od 302 idi na stranu