Izetbegović čestitao Erdoganu

Predsedavajuči Predsedništva BiH Bakir Izetbegović čestitao je predsedniku Stranke pravde i razvoja (AKP) Redžepu Tajipu Erdoganu na izbornoj pobedi u Turskoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

17:53

Default images

"Od srca vam čestitam na veličanstvenoj pobedi koju ste ostvarili na lokalnim izborima u Republici Turskoj. Kao što se u nedelju naveče slavilo u Ankari, Istanbulu, Antalijii i brojnim drugim gradovima vaše zemlje, radovali su se i Bošnjaci u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Goraždu, Bihaću", rekao je je Izetbegović, a prenosi portal Klix.ba.

Izetbegović je poručio da je podrška koju su dale desetine miliona građana Turske za Stranku pravde i razvoja potvrda ispravnosti puta već duže od decenije. Prema njegovim rečima, ekonomski i politički stabilna i moćna Turska u globalnim odnosima daje snagu i BiH da se lakše nosi sa svojim problemima, krizama i izazovima.

"Kao šo ste do sada učinili mnogo za našu zemlju i sve njene građane, uveren sam da ćete i dalje nastaviti sa vašim pozitivnim i konstruktivnim odnosom, ne samo prema BiH, nego i celoj našoj regiji", naveo je Izetbegović u čestitki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: