"Očekujem izbore početkom 2014."

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da je vrlo verovatno da će se istovremeno s beogradskim održati i vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

Izvor: Beta, Politika

Ponedeljak, 30.09.2013.

23:46

Default images

"Mislim da je to vrlo verovatno. Krajnji zakonski rok za održavanje vanrednih izbora u Beogradu je kraj februara. Lično mislim da je nemoguće da sadašnja republička koalicija opstane duže od toga", rekao je Dinkić u intervjuu za list Politika.

Dinkić je ocenio da naprednjaci i socijalisti imaju potpuno različite politike kada su u pitanju reforme i unutrašnja politika, iako po pitanju spoljne politike konsenzus postoji.

"Verujem da će taj razlaz dostići vrhunac kada budu trebali da se održe beogradski izbori i da će neko zaključiti da je racionalno da se ne izlazi na birališta dva puta sledeće godine, već da se sve obavi u jednom danu. Očekujem izbore i na republičkom nivou početkom naredne godine", rekao je Dinkić.

On je dodao da zna da građani neće blagonaklono gledati na te izbore i trošenje budžetskih sredstava i energije ali je izrazio uverenje da su izbori neophodni da bi Srbija dobila efikasnu Vladu koja će složno raditi na zacrtanim ciljevima.

Beogradski izbori bili su tema i prošlonedeljnog Utiska nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: