PG: Srđan Aleksić dobio ulicu

Podgorica -- Ulica u Podgorici je dobila naziv po Srđanu Aleksiću, Srbinu iz Trebinja, koji je 1993. poginuo braneći svog sugrađanina Bošnjaka od vojnika Radovana Karadžića.

Izvor: Beta
Podeli

Po Aleksiću je nazvana ulica pored Spomen-parka žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije, a svečanosti je prisustvovao i Srđanov otac Rade Aleksić.

On je rekao da je crnogorski narod ovim gestom pokazao da je spreman da živi sa svima i da ljude meri po dobroti i delu.

Aleksić je kazao da su mu ratovi na prostoru Jugoslavije oduzeli "divnu domovinu" - Podgoricu, Nikšić, Zagreb, Beograd, Split, Novi Sad...

"Danas mi je vraćena Podgorica i od sada mi je milija nego ikad", rekao je otac Srđana Aleksića, o čijem je delu snimljen film koji će biti večeras prikazan u glavnom gradu Crne Gore.

Tablu s nazivom Ulice Srđana Aleksića otkrio je, povodom 11. jula - Evropskog dana sećanja na žrtve Srebrenice, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša.

"Neka nazivanje bulevara njegovim imenom pokaže da smo primili poruku koju je njegov herojski sin poslao svima", rekao je Mugoša.

Na spomenik civilnim žrtvama ratova danas su cveće položili potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predstavnici stranaka, nevladina organizacija Forum Bošnjaka i strane diplomate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu