Milosavljević: Smenjen sam

Beograd -- Dosadašnji direktor Klinike za gastroenterologiju Tomica Milosavljević saopštio da je razrešen s te dužnosti odlukom v.d. direktora Kliničkog centra Srbije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Takođe, bivši ministar zdarvlja kaže i da ostaje da radi u toj klinici.

"Ovo razrešenje nema nikakve veze sa "mojim odlaskom" bilo gde, naveo je MIlosavljević, povodom informacije u pojedinim medijima da bi on trebalo da ide u Svetsku zdravstvenu organizaciju.

Milosavljević, koji je bivši ministar zdravlja, u izjavi dostavljenoj Tanjugu naveo je i da je razgovarao sa aktuelnim direktorom Kliničkog centra Srbije.

On je dodao da i dalje radi "svoj posao redovnog profesora interne medicine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i gastroenterohepatologa Kliničkog centra Srbije".

Milosavljević je naglasio i da je siguran da rukovodioci zdravstvenih ustanova moraju da preuzimaju odgovornost za svoje postupke.

"Naravno da je legitimno da direktor KCS formira svoj tim po svojoj proceni, ali za to ne mora da koristi novine, niti unapred da najavljuje, niti da izmišlja nekakve razloge odlaska bilo koga, bilo gde", naveo je on.

Podsetimo, informacija da će nekadašnji ministar zdarvlja biti smenjen sa dužnosti direktora Klinike za gastroeneterologiju pojavila se juče u medijima, a direktor Kliničkog centra Srbije je potom potvrdio da se o nekim smenama u toj instituciji razgovara. On je rekao i da bi odlazak Milosavljevića mogao da se očekuje, jer je on stalni član jednog od tela Svetske zdravstvene organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu